Marika är Stjärna på slottet!

Marika är Stjärna på slottet!

Marika deltar i årets upplaga av ”Stjärnorna på slottet”!

Marika Carlsson, David Lagercrantz, Carola Häggkvist, Per Anderson och Grynet Molvig är de fem nya stjärnorna på slottet. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT, Mattias Ahlm/SR, Mattias Ahlm/SR, Janne Danielsson/SVT, Mattias Ahlm/SR

Bäckaskog slott är mötesplatsen för de fem stjärnor som deltar i SVT:s klassiska serie Stjärnorna på slottet. Komikern och skådespelaren Per Andersson, ståupp-komikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig, journalisten och författaren David Lagercrantz och artisten Carola Häggkvist berättar om sina liv i den 16:e säsongen av programserien med premiär på nyårsdagen.

– Med årets mix av stjärnor på slottet kan vad som helst hända. Det går inte ens att gissa vad som kommer att ske med de starka personligheter som Carola, David, Per, Grynet och Marika. Jag tror det här blir en magisk säsong som man inte vill missa, säger SVT:s projektledare Ulrika Midunger.

Även i år är det tv-kocken Tareq Taylor, känd från Tareqs matresa och Trädgårdstider, som tillsammans med de fem stjärnorna sätter ihop måltiderna under programserien. Det är Tareq Taylors fjärde säsong och vad gäller spelplatsen, Bäckaskog slott, är SVT tillbaka nordost om Kristianstad för tredje gången (2012 och 2013).

Standup Sketch show! SVT

Standup Sketch show! SVT

Ni kan se Marika i det nya humorprogrammet: Standup sketch show som visas på lördagar SVT i vinter.
Med start 5 dec, kl 21.00 SVT 1

Marika besöker Lerins Sommarö SVT

Marika besöker Lerins Sommarö SVT

Den 16 dec kan ni se Marika i SVT 1, besöka Lars Lerins Sommarö.
Men ni kan redan nu se klippet på SVT Play- klicka här

Lars och Junior får besök av lärlingen och cosplay-fantasten James Andersson och ståuppkomikern Marika Carlsson. Marika målar med sand och snäckor och letar efter strandfynd tillsammans med Lars. James äter ostron för första gången, som han plockat alldeles själv. Dessutom får Junior hjälp i köket av journalisten och matälskaren Janne Josefsson. Konstnären Lars Lerin och hans man Junior bjuder in gäster och lärlingar till sitt sommarparadis på Västkusten. De umgås och målar tillsammans, porträtt som i slutet av sommaren ska bli en liten utställning i sjöboden. Del 4 av 6.

Välkommen ut. Marika gästar Podd

Välkommen ut. Marika gästar Podd

I studion denna vecka sitter Edvin mittemot Marika Carlsson som kom ut som homosexuell ganska sent i livet. Innan hade hon hunnit med en del, bland annat blivit hela Sveriges komiker med flera tokhyllade stand up-shower bakom sig. Marika delar med sig om hur det var att växa upp som lesbisk och samtidigt vara en del av pingstkyrkan, när hon kom ut första gången (som var för sin nuvarande fru) och till sist ställs hon såklart mot väggen i den svåraste omgången GAYms hittills.

Lyssna här

”Tillsammans med Strömstedts” TV4

”Tillsammans med Strömstedts” TV4

Ikväll bjuder Marika och hennes fru Maria hem er alla hem till sig – i ”Tillsammans med Strömstedts” TV4

Hur olika kan man vara och hur mycket kan man kompromissa? Det får Jenny och Niklas fundera på när de besöker ståupparen Marika Carlsson och hennes sambo Maria Sander i deras pittoreska radhus utanför Stockholm. Det blir även en tur med racercyklar.

Se hela pgm här! 

Marika i Alla mot alla

Marika i Alla mot alla

Nu kan ni se Marika tävla med sin komikerkompis Robin Paulsson i Kanal 5: Alla mot alla

Ni kan även se programmet i Dplay

Marika på Gaygalan 2020

Marika på Gaygalan 2020

Gay Galan 2020, Cirkus Stockholm, 3/2 2020
Sänds lördag den 8 februari kl 21.30 i TV4

Marika delade ut priset för Årets bok: 2020,
samma pris som hon vann förra året med sin bok: ”Såna som du ska inte va här” 

Fotograf: Karin Törnblom

Marika i juryn samt prisutdelare: Svenska Hjältar Galan, 18/12

Marika i juryn samt prisutdelare: Svenska Hjältar Galan, 18/12

Årets Svenska Hjältargala sänds den 18 december klockan 20:00 på Aftonbladet, TV3, Viafree och Viaplay.

En gala för att hylla vanliga människor som gjort skillnad för andra.
– Det här är det finaste uppdrag man kan ha, säger juryns ordförande Peter Settman.
Två nya namn har också tagit plats i galans jury, skådespelaren Shima Niavarani och komikern Marika Carlsson.

Klicka här – Aftonbladet 

Fotograf Karin Törnblom

Sagolika kvinnor 2020

Sagolika kvinnor 2020

Marika är med i ”Sagolika kvinnor 2020” Kalendern, som stöder:

Fryshusets projekt ”Barn till ensamma mammor”

Beställ kalendern här: Roosmark.com.

 

Februari – MARIKA CARLSSON

Skogen bär priset för västvärldens och patriarkatets värsta beteenden. Kanske är det därför som skogen så ofta varit ett skydd för motstånd. När skogarna brinner eller kemiska stridsmedel fälls för att avlöva skogen måste vi protestera. Vandra snötyngda stigar och lyssna uppmärksamt efter sparvhök och lavskrika, höra träden tala med varandra och till oss genom rötterna. 


Stjärnorna månad för månad

Januari – STINA WOLLTER

Februari – MARIKA CARLSSON

Mars – CAMILLA LÄCKBERG

April – KATARINA WENNSTAM

Maj – JULIA DUFVENIUS

Juni – CARINA BERG

Juli – ALEXANDRA PASCALIDOU

Augusti – ALEXANDRA RAPAPORT

September – MIKAELA LAURÉN

Oktober – MARIE GÖRANZON

November – SARAH DAWN FINER

December – SHERIHAN ”CHERRIE” HERSI

Marika programleder: Sveriges Tidskriftsgala 2019 Visa större bild

Marika programleder: Sveriges Tidskriftsgala 2019 Visa större bild

Tidskriftspriset verkar för en hög kvalitet inom tidskriftsbranschen genom att premiera goda förebilder och nyskapande insatser. Priset delas ut i samband med den årliga Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan som i år äger rum den 6 november på Cirkus i Stockholm. Nominerade och vinnare av Tidskriftspriset tas fram av ett antal jurygrupper med erfarna personer från mediebranschen.

Streama ”En negers uppväxt” på Netflix

Streama ”En negers uppväxt” på Netflix

Den kritikerrosade och omdebatterade humorföreställningen ”En negers uppväxt” handlar om komikern Marika Carlssons uppväxt som adopterad från Etiopien. Den har blivit både anmäld och friad för hets mot folkgrupp hos Justitiekanslern och Pressombudsmannen. I standupform får vi ta del av hennes uppväxt i Skåne, allt blandat med humor och allvar, skratt och eftertänksamhet. Det här är en inspelning från en exklusiv föreställning på Södra teatern, Stockholm 2014.

Marika programleder Melodifestivalen 2019!

Marika programleder Melodifestivalen 2019!

Nu är det klart att det blir fyra programledare som delar på programledaruppdraget 2019: Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade.

– Under hela sommaren var jag på Diggilooturnén och tvingade publiken att skrika ”Marika for Mello” i hopp om att jag skulle få vara med och tävla. Nu kommer jag inte att tävla utan jag får istället den stora äran att leda Melodifestivalen, tillsammans med jordens bästa människor, strax efter mig då, säger Marika Carlsson.

– Det känns som glädje blandat med rädsla och en skvätt ödmjukhet. Jag ser nog mest fram emot att få jobba med mina kollegor och att få dra igång, säger Kodjo Akolor.

– Att få leda Melodifestivalen känns som ett bra sätt att sluta cirkeln på. Även om jag i grunden inte är programledare så är det alltid kul att få leda ett sammanhang fyllt av musik. Det känns naturligt på något sätt! säger Eric Saade.

– Det kändes helt rätt i maggropen att tacka ja i år. Älskar att vi programledare redan bollat och skrivit massa idéer. Att det kommer från oss och att vi får jobba fram detta på ett helt nytt sätt tillsammans med Hence (producent Henric von Zweigbergk, reds anm). Det känns spännande att få jobba ihop i denna konstellation. Alla kompletterar varandra och kan olika saker och vi har blivit lite av en familj redan nu. Sen jag ledde programmet 2012 har jag ju samlat på mig ofantligt mycket mer programledarerfarenhet som det känns skönt att kunna bidra med. Jag längtar! säger Sarah Dawn Finer.

– Det kommer att bli varmt, generöst, galet och i allra högsta grad roligt och förhoppningsvis lite oväntat. Årets programledare påminner om en bångstyrig syskonskara. Det här känns skitkul! säger Christer Björkman, exekutiv producent Melodifestivalen 2019.

Programledarnas Melodifestivalhistorik:

Marika Carlsson är ny i Melodifestivalen, men en rutinerad talkshow-värd i radio. Två gånger har hon utsetts till ”Årets kvinnliga komiker” och hon är även en riktig turnéräv. Med egna föreställningar samt sommarens stora Diggilooturné, så har hon fått Sverige att skratta. Vi såg nyligen även Marika i underhållningsprogrammet ”Bäst i test” i SVT.

Läs mer SVT

Marika i radio

Marika i radio

Den senaste veckan har Marika besökt olika radiostationer och pratat om sin bok: ”Såna som ni ska inte va här”

Marika i Malmöhus P4 – Lyssna här

Marika i P5 Morgon – Lyssna här 

Marika i Sydsvenskan

Marika i Sydsvenskan

Komikern debuterar som författare, om allvarliga ämnen.
Marika Carlsson har just gett ut sin första och självbiografiska bok, ”Såna som du ska inte va här”. Sydsvenskan mötte henne efter en välbesökt författarträff på Akademibokhandeln Gleerups i hennes uppväxtstad Lund på onsdagen 12/9.

Marika i TV4 Nyhetsmorgon 7/9

Marika i TV4 Nyhetsmorgon 7/9

Komikern om uppväxten som adopterad ”Ilskan höll på att äta upp mig”

Komikern Marika Carlsson har skrivit en bok om sin uppväxt som adopterad i en frireligiös familj. Hon berättar om vardagsrasismen hon fick stå ut med och även hur hårt hon testade sina föräldrar i olika situationer.

Marika är Dagens gäst i P4 Extra 5/9

Marika är Dagens gäst i P4 Extra 5/9

Marika gästade: P4 Extra” 5/9 och pratade om sin bok: ”Såna som du ska inte va här” ,

Marika Carlsson har utsetts till Årets kvinnliga komiker två gånger och har haft förmågan att provocera med titlarna till sina shower. Nu har hon skrivit boken om sin uppväxt som adopterad och frireligiös och om resan från homofob till homosexuell.

Lyssna på hela intervjun här: dagens gäst i P4 

”Bäst är Marika Carlsson…”

”Bäst är Marika Carlsson…”

”Bäst är Marika Carlsson. Hennes värme, charm och smarta berättelser värmer publiken när duggregnet strilar över publiken. Hon berättar om hur hon nu är tillsammans med en kvinna och hur hon mött hat för hur hon ser ut och för den hon är. Skratten ekar av igenkänning och varje gång Marika intar scenen känner man att hela publiken tänker ”åh, hon igen!”. Och hennes ”Marika-till-Mello”-kampanj är inte dum. Klart hon inte ska tävla, men väl leda Sveriges största tv-program. Hennes ton, entusiasm och ödmjukhet skulle värma tv-tittarna rejält i vinter.”

/Tidningen QX

”Det mest intressanta under kvällen är inte ens musik. Det är komikern Marika Carlsson.”

”Det mest intressanta under kvällen är inte ens musik. Det är komikern Marika Carlsson.”

”Det mest intressanta under kvällen är inte ens musik. Det är komikern Marika Carlsson. När hon härmar kassörskan i en Ystadskiosk vrider sig publiken av fnissig igenkänning. Trots att det blir tröttsamt när de andra artisterna anspelar på att ingen förstår komikerns skånska, blir det aldrig så när hon själv gör narr av sitt ursprung. Det är bara synd att hon inte fullföljer sitt resonemang när hon, i sitt enda seriösa inpass, berör det som verkligen berör: att vissa människor inte tycker att hon som är mörkhyad hör hemma här. När farbröderna bakom mig sätter höhö:andet i halsen och faktiskt lyssnar på vad hon säger, ja då övergår plötsligt monologen i det ostdrypande numret This is me, om att få vara som man är.”
/ Ystads Allehanda

Läs hela recensionen här

Succépremiär för Diggiloo! Nu är turnén igång

Succépremiär för Diggiloo! Nu är turnén igång

Marika Carlsson – Diggiloo 2018 from Marika Carlsson on Vimeo.

En annan höjdpunkt som också berörde publiken på ett känslomässigt plan var när Marika Carlsson berättade om hur hon i hela sitt liv känt sig utanför, dels på grund av sin hudfärg men också på grund utav sin sexualitet, men att hon inte längre tänker försöka anpassa sig efter hur andra människor vill att hon ska vara. Detta följdes av låten ”This is me” där alla artisterna sjöng om vikten i att få vara sig själv.

Läs hela recensionen i Östra Småland


Marika Karlsson är stel efter en knäoperation, men käften glappar smidigt. På hemmaplan är hennes dialektala övningar hörbart uppskattade. Komikern svarade dessutom för ett allvarligt inslag där hon pratade om utanförskap på grund av hudfärg, härkomst och sexuell läggning.

Läs hela recensionen i Sydsvenskan


”komikern Marika Carlsson, som fått alla att skratta ut genom att berätta små anekdoter ur sitt liv och småretas med publiken, på allvar berättar hur det är att få höra att man är ovälkommen i samhället på grund av den man är framträder kvällens röda tråd klart. Alla är olika och det är det som är det fina med det hela.”

Läs hela recensionen i Skånska Dagbladet 

Läs mer och boka biljetter www.diggiloo.com

Marika i Bäst i test, SVT

Marika i Bäst i test, SVT

Nu kan ni se Marika i ”Bäst i test” som har säsongspremiär på fredag 9 mars, kl 20.00, SVT 1.
Ni ser henne hela våren, varje fredag. Är hon bäst i test? 🙂
Titta och njut!
mer info: SVT.se

I programmet där trevligt trams och underliga uppdrag tas på till synes största allvar tävlar Ellen Bergström, Erik Ekstrand, Marika Carlsson och Ola Forssmed om att vara bäst i varje test. Programledare: Babben Larsson och David Sundin.

”Jag är Gud” på NETFLIX!

Jag är Gud på C More

Nu kan ni se Marikas succéföreställning Jag är Gud på C More.
En standup-föreställning där Marika gör upp med sin sexuella läggning och kristna uppväxt. Med sin komiska vinkel lyckas hon ge nytt ljus på den heliga skriftens fallgropar.

Tänk om Gud är en svart, lesbisk kvinna. Som livnär sig som komiker. Det skulle nog ställa till det i huvudet på en hel del människor.

Hösten 2016  hade Marika Carlssons humorföreställning Jag är Gud premiär. Föreställningen hyllades av kritikerna, till exempel gav Aftonbladet föreställningen fyra plus. Jag är gud har nominerats både till QX Galan och nu senast till Barncancergalan – Det svenska humorpriset för ”Årets scenshow”.

– Man får inte Guds välsignelse men man får en vansinnigt rolig kväll och några överraskningar, säger Marika Carlsson.

Marika uppfostrades att bli homofob, men när hon var 20 blev hon kär i en kvinna. Inte ett helt optimalt utgångsläge för någon som lärt sig av pingstkyrkan att homosexualitet är en synd.

Men vänder man på det så finns det mycket humor i sexuell läggning och religionens dubbelmoral. Alla behöver vi äga rätten att få vara oss själva och våga stå upp för den man är. Finns det egentligen något som punkterar en fördom så hårt som humor och ett riktigt hjärtligt skratt?

 

Se hela showen C More

Marika #blundarinte – Musikhjälpen: 2017

Marika #blundarinte – Musikhjälpen: 2017

Vi #blundarinte

Vi blundar inte för de problem som finns i samhället. Tillsammans med dig och genom Musikhjälpen, som i år har temat Barn är inte till salu, kan vi göra skillnad.

Buda på oss och få en heldag under 2018 för dig och din organisation – en inspirationsdag som kommer att göra skillnad på riktigt! Du får en dag med några av Sveriges främsta föreläsare, en inspirationsdag med fokus på omvärld, mångfald, förändring och ledarskap.

Varje föreläsning är mellan 45 och 60 minuter långa. Datumet för föreläsningsdagen väljer du som vinner budgivningen och vi tillsammans.

Låt oss samlas under #blundarinte. Dela gärna med dig av dina tankar och funderingar. Tillsammans gör vi skillnad för världens barn!

Buda här – Klicka på länken

Marika med i Diggiloo 2018!

Marika med i Diggiloo 2018!

Nästa sommar kan ni se Marika tillsammans med världens grymmaste gäng i Diggiloo:

Ola Salo
Tommy Nilsson
Mendez
Christer Björkman
David Lindgren
Charlotte Perrelli
Kamferdrops
Mariette
Ida Redig
Läs mer om hela turnén här www.diggiloo.com

Sommarens härligaste show är tillbaka! Det blir en helkväll med tre timmar sprängfyllda av nya hits och gamla klassiker, humor och massa skratt, värme och otroligt mycket kärlek. Allt till en vacker solnedgång när sommaren är som allra, allra bäst. På scenen ser vi David Lindgren, Charlotte Perrelli, Ola Salo, Tommy Nilsson, Mariette, Kamferdrops, Mendez, Ida Redig, Christer Björkman och komikern Marika Carlsson. Självklart ackompanjerade av stort band, dansare och kör.

Efter 15 år och med över 1,5 miljoner besökare har Diggiloo blivit en sommartradition att räkna med. Vi har gjort oss redo för att återigen försöka överträffa oss själva och det enda som saknas just nu är du. Så värm upp sångrösten och ta på dig dansskorna så lovar vi att ta med dig på en kväll du sent kommer glömma!

Marika i Julbonanza

Marika i Julbonanza

Marika är med och skojar i ”Julbonanza”

Traditionellt julbord med kollegorna i all ära, men nu erbjuder vi ett garanterat roligare alternativ. Under fyra dagar i december presenterar konferencier David Sundin showen ”Julbonanza på Scalateatern – en standupkväll i julens tecken”. Varje kväll turas åtta av landets främsta komiker om att underhålla med allt från standup och musikinslag till oväntade överraskningar och gäster.

Biljetter hittar du här 

Marika med i Christmas Comedy

Marika med i Christmas Comedy

Marika Carlsson, Robin Paulsson, Hasse Brontén och Emma Knyckare kommer att bjuda på en sprudlande standup-show för att lysa upp i vintermörkret. Perfekt för dig som behöver lätta upp stämningen i den stundande julstressen, minska ångesten över den kommande snö-slasken eller bara ha en kul kväll!

Läs mer och boka din biljett på www.christmascomedy.se 

”Jag är Gud” på NETFLIX!

Tre extraföreställningar av ”Jag är Gud”

Komikern Marika Carlsson gör tre extraföreställningar av ”Jag är Gud”, regisserad av ingen mindre än Maria Lundqvist. Föreställningen ”Jag är Gud” är ett lekfullt, kaxigt och svängigt bönemöte med standupkomiken i centrum.
Marika bjuder in till en vansinnigt rolig och eftertänksam föreställning där hon brutalt, ohyvlat och avklätt berättar om hur det är att växa upp i en kyrkas tillstängda borg, att våga bryta och ifrågasätta men aldrig tappa tron. ”Jag är Gud” är en föreställning om barndom med böner och dubbelmoral, om uppväxt i trots och längtan efter kärlek från Gud och den man själv vill älska. En rolig och befriande föreställning om att våga stå upp för sin egna tro och våga tänka fritt.

Spelplan:
13/10- Malmö, Palladium
27/10- Göteborg, Draken
26/11- Stockholm, Rival

Streama ”En negers uppväxt” på Netflix

Marika Carlssons föreställning ”En negers uppväxt” streamas online på C More

Marika Carlsson – En negers uppväxt from Marika Carlsson on Vimeo.


Från och med den 6 juni kan komikern Marika Carlssons föreställning ”En negers uppväxt” streamas online från C More. Standup föreställningen
 som både blivit anmäld och friad av Justitiekanslern och Pressombudsmannen för hets mot folkgrupp, handlar om Marika Carlssons uppväxt som adopterad från Etiopien.

I en standupföreställning berättar Marika om uppväxten i den skånska myllan och blandar frisk humor, allvar och skratt med eftertänksamhet. Hon låter publiken följa med på allt ifrån arbetsintervjuer, frisörbesök, skolan, till ut i arbetslivet. Marika låter dem ta del av komiska situationer och inskränkta Sverigedemokrater som ser henne som en bidragssnyltande samhällsbelastning.

”En negers uppväxt” är en energisk, utlämnande, engagerande, intressant och inte minst rolig svartsoppa hopkokad av en av Sveriges bästa och roligaste komiker som alla borde ta chansen att se.

QX GAYGALA 2016

QX GAYGALA 2016

Folk som gick förbi utanför Peter Knutsons studio på Södermalm i Stockholm när vi plåtade Marika Carlsson och Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson måste ha undrat vad sjutton vi höll på med där inne.
Fotografen skrek, Marika gapskrattade och Babsan tjoade.
Det syns på bilden att det var en högljudd plåtning. Högljudd och hjärtlig.
Och det var svårt att tro att Marika och Babsan aldrig träffats tidigare.
Men så är det. Och trots att Marika är flata och Lars-Åke är bög så var det kärlek vid första ögonkastet.
Vilken tur tänkte jag.
För det är ju dessa två som ska leda QX Gaygalan 2016.

– Det ska bli så otroligt kul, säger Marika. Jag blev så glad när jag fick frågan och sa ja direkt. Det här vill jag göra. Vilken ära.
Marika har bara varit på en gaygala tidigare, det var förra året då hon dessutom delade ut pris i kategorin Årets Artist till Peter Jöback.
– Jag hade en otroligt kul kväll, publiken var verkligen helt makalös.

Marika som kom ut för inte alltför länge sedan är mest känd som stå-uppare i Sverige. Dessutom turnerade hon med sin uppmärksammade och hyllade show ”En negers uppväxt” som även visats på svt. Och så prydde hon omslaget av QX för ett år sedan.
Och nu är det alltså dags att sätta på sig galastassen och bli konferencier.
– Och jag som inte ens kan gå i ett par högklackade skor… Måste man ha såna på sig? undrar hon förfärat.
– Men lilla gumman, hur lesbisk är du?, säger Babsan som står som ett stort rosa monument bredvid Marika.
De tittar på de höga klackarna och Babsan dansar runt lite i studion så paljetterna på klänningen flyger runt på golvet.
– Det där kommer jag aldrig att lära mig, säger Marika.
Dagens datum visar att det är exakt två månader kvar till Gaygalan.
– Du hinner lära dig tills dess, säger Babsan och skrattar.

Babsan behöver väl ingen närmare presentation. Lars-Åke Wilhelmssons rosa yrväder har hängt med i 25 år och är folkligare än nånsin. Med Melodifestival, After Dark-show, programledare i TV och nu sverigeturné med En Dans på rosor så har hon befäst sin ställning inom svensk dragshow. Babsan lyckas dessutom få vilken tillknäppt buttergubbe som helst att slappna av och skratta vid diverse tillställningar.
– Och det här ska bli skitkul, säger Babsan. Jag har varit på nästan varenda gaygala tror jag och det har alltid varit kul. Den kvällen är speciell, publiken är fantastisk och stämningen och känslan är alltid så varm och glad.
Babsan är knappast någon färsking på gaygalascenen. Hon har både delat ut och fått pris. Och så har hon hållit allsång på parketten, gått runt bland gästerna och skämtat samt uppträtt med After Dark.
– Men det blir första gången som Babsan tar plats i förarsätet och ska styra hela den här gayskutan. Det kan gå hur som helst, säger hon och skrattar. Men jag får väl luta mig mot Marika, hon står ju iallafall stadigt på marken med sina platta foträta skor (skrattar).

 

Läs mer från QX

Marika i P4 – Talkshow

Marika i P4 – Talkshow

Talkshow i P4. Marika Carlsson. Sveriges Radio P4. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Fredagen den 10 oktober kl. 13.05 i P4 tar Marika Carlsson över stafettpinnen som talkshowsvärd efter Tony Irving.

– Man ska bli glad av programmet och jag ser mig själv som en glädjespridare. Men jag är inte rädd för att fånga upp det allvarliga om det dyker upp sådana ämnen, säger Marika Carlsson.

Marika i P4 är ett personligt och underhållande program med fredagskänsla. Här bjuder komikern och programledaren Marika Carlsson på sig själv och de funderingar och frågor som dykt upp under veckan. En av Marikas sidekicks kommer vara artisten och musikern Hanna Hedlund.

Fakta om Marika Carlsson:
Har setts på stå upp-scener runt om i Sverige, blivit utsedd till årets kvinnliga ståuppkomiker 2006 och 2012, men också hörts i bland annat  P4 programmenMannheimer & Tengby och Marika om demokrati. Under 2012 medverkade hon som sommarvärd i Sommar i P1 och mellan 2010-2014 turnerade Marika med sin standup-föreställning  ”En negers uppväxt”.

Tidigare talkshowvärdar i P4:
Annika Lantz, Magnus Uggla, Nanne Grönvall, Patrik Sjöberg, Belinda Olsson, Anders Jansson, Johan Wester, Kristian Luuk, Fredrik Virtanen, Kikki Danielsson och Tony Irving.

Sändningstider:
Marika i P4, fredagar kl. 13.05-14.57 i P4. Även i appen Sveriges Radio Play.

MARIKA OM DEMOKRATI I P4

MARIKA OM DEMOKRATI I P4

I torsdags sändes den andra av tre delar på Sveriges Radio P4.
Info: I den andra delen av Marika om demokrati vrider och vänder man på den andra paragrafen i grundlagen som handlar om alla människors lika värde. I programmet får vi bland andra möta personer som på ett eller annat sätt utsatts på grund av sin sexuella läggning, religiösa tillhörighet eller funktionsnedsättning. Folkrättsexperten Ove Bring ger ett historiskt perspektiv på synen om människors lika värde, om hur principen har och fortfarande kränks samt vilka konsekvenser det får.
Klicka HÄR för att lyssna!

MARIKA CARLSSON I SVT1 ”SVERIGE!”

MARIKA CARLSSON I SVT1 ”SVERIGE!”

I det senaste avsnittet av ”Sverige!” är Marika Carlsson med som gäst!

KLICKA HÄR för att se klippet!

INFO:
Komikern Marika Carlsson har stått på ståupp-scenen i 13 år och blivit utnämnd till Sveriges roligaste kvinna två gånger.

– Jag är uppvuxen med n-ordet. Jag hörde det på skolgården när jag växte upp, i Lund. Det gjorde mig hårdhudad och verbal, jag var inte tyst och tog emot utan sa ifrån ordentligt, för jag förstod aldrig vad jag hade gjort för fel, varför jag inte skulle få vara med och leka.– Idag händer det väldigt ofta att folk frågar varifrån jag kommer. Då säger jag Lund. Och då frågar nästan alla ”men var kommer du från egentligen?” I mitt fall finns det ju ett annat svar, eftersom jag är adopterad, men många svenskar idag ser ju ut som jag och är födda i det här landet. Jag är jättesvensk. En riktig svennebanan, faktiskt.Marika Carlsson adopterades som tvååring från Etiopien. Hon växte upp i Skåne, fick ett ”svenskt” namn av föräldrarna för att allt skulle bli lättare i Sverige för henne.

I sin show skämtar hon om alltifrån möten med välvilliga pensionärer som vill ge henne pengar på gatan, till inskränkta Sverigedemokrater och människor i tunnelbanan som säger usch när de möter henne.

– Jag tar inte åt mig alls på samma sätt längre, det skulle inte fungera. Jag försöker se det som att allt kan bli ett skämt, på scenen, och då har jag liksom vunnit, ett-noll till mig!

Marika Carlsson är tillbaka med föreställningen ”En negers uppväxt”

Marika Carlsson är tillbaka med föreställningen ”En negers uppväxt”

Marika Carlssons föreställning ”En negers uppväxt” – är mer aktuell än någonsin. Efter stor efterfrågan är föreställningen nu tillbaka.

”Vi har val nästa år. SD vinner ny mark och sprider den dolda rasismen som är så svår att komma åt. Jag vill göra något åt detta och mitt vapen är min föreställning, min historia, och min erfarenhet.” /Marika Carlsson

Om MarikaEn negers uppväxt2012 fick Marika Carlsson priset som Sveriges roligaste kvinnliga stå upp komiker på Svenska standup galan med motiveringen ”För hennes lysande scennärvaro och pricksäkra observationer från ett exotiskt och skånskt perspektiv. En fullfjädrad komiker som knockar publiken med sitt leende och charm.” 2012 Sommarpratade Marika i Sveriges Radio P1. Hon har medverkat i ett flertal olika TV-program så som Parlamentet, Robins, Doobidoo, Sommarkväll m.fl.

En negers uppväxt
Den kritikerrosade och omdebatterade föreställningen ”En negers uppväxt” som handlar om komikern Marika Carlssons uppväxt som adopterad från Etiopien, är mer aktuell än någonsin. Föreställningen har blivit både anmäld och friad av Justitiekanslern och Pressombudsmannen för hets mot folkgrupp. Efter stor förfrågan och hårt tryck, får vi under vintern/våren 2014 se Marika igen i succén från 2012/13. En föreställning alla borde få chansen att gå och se.

Föreställningen som är i standupform, handlar om uppväxten i den skånska myllan sett ur en Etiopisk flickas ögon. Humor och allvar, skratt och eftertänksamhet blandas. Publiken får följa med Marika på arbetsintervju, till frisören, i skolan och i arbetslivet och ta del av komiska situationer och inskränkta Sverigedemokrater som ser henne som en bidragssnyltande samhällsbelastning.

En energisk, utlämnande, engagerande, intressant och inte minst rolig svartsoppa hopkokad av Sveriges bästa och roligaste kvinnliga komiker.

Och så här säger pressen:
”Marika Carlsson får oss inte bara att skratta utan lyckas dessutom klä av både våra och hennes egna fördomar – och rikta några väl riktade sparkar mot rasister i allmänhet och sverigedemokrater i synnerhet”.
**** GT / Expressen

Roligt, effektfullt och djupt allvarligt. / ”en mycket rolig ståuppshow med högt tempo och tätt mellan skratten”.
Sydsvenskan

”Marika får oss att skratta åt oss själva”. / ”Marika Carlssons show går från skratt till djupaste allvar, och håller hela vägen”.
***** Arbetarbladet

Här kan du se Marika och hennes föreställning våren 2014
7/2 Stockholm, Södra Teatern
8/2 Stockholm, Södra Teatern
22/3 Göteborg, Stora Teatern
4/4 Lund, Stadsteatern
5/4 Helsingborg, Konserthuset
För biljetter och turnéschema klicka här!!

Marika Sommarprat i P1, 2012

Marika Sommarprat i P1, 2012

Sändes: ons 25 jul 2012, kl 13.00
Två år gammal lämnade jag Etiopien och det skulle dröja över 30 år innan jag återvände. 2006 gjorde jag min första återresa, det är den roligaste och galnaste resan jag gjort i hela mitt liv. Allting var annorlunda, inleder Marika Carlsson sitt Sommarprogram som berättar om sin första återresa till Etiopien, om galna kulturkrockar och roliga möten, men även om hur det är att se ut som alla andra men ändå inte passa in: – En sån fråga som ”Var kommer du ifrån?” – den kan bli lite komplicerad för mig. Det jag blivit mest irriterad över är folk som sagt ”du ska vara glad att du kommit hit” och då har jag tänkt att ”nä, du ska vara glad att jag kommit hit som livar upp din tråkiga tillvaro”, säger hon innan hon spelar sin första låt i programmet: Fuck you.

Lyssna på programmet här