Föreläsningar med Marika

Friskfaktorernas 10 budord

Att hålla sig frisk och välmående är lika enkelt som det är svårt. Sjukskrivningarna ökar och vi mår sämre och sämre även om vi får det bättre. Alla vet vad vi ska göra för att vara ”hälsosamma” ändå får vi inte ihop det. Varför är det så svårt? Blir vi latare och latare? Blir vi fysiskt större, bekvämare och mer egocentriska. Eller kan man se på alltihop på ett annat sätt? I den här föreläsningen får vi följa Marikas kamp för ett friskt och balanserat liv kring kropp och hälsa. Där allting handlar om att hitta sina egna friskfaktorer.
Den här föreläsningen kanske hjälper dig att bli lite friskare och du blir garanterat gladare.

Tid ca: 45 min

Fördomsmedveten

I denna humoristiska föreläsning slussar Marika er igenom erfarenheter och fördomar, både sina egna och de som hon möter hos andra. Hon tar upp olikheter och skillnader inom allt från kultur, religion, kärlek och etnicitet.
Med hjälp av Marikas egna erfarenheter av rasism och homofobi så kommer hon ge er nya synvinklar och andra perspektiv.

  • Hur gör man på en arbetsplats för att bättre kunna bemöta olika situationer och
    olikheter?
  • Hur beter du dig utanför arbetsplatsen i hemmets lugna vrå?
  • Hur bemöter man andra och hur vill folk bli bemötta?
  • Hur fördomsfulla är vi?
  • Kan man sluta diskriminera andra?
  • Hur får man en accepterande arbetsmiljö?

Marika adopterades från Etiopien och kom till en religiös familj och blev en fanatisk pingstvän. Livet och kärleken gjorde senare att hon lämnade kyrkans värld. Ålder och erfarenhet har gjort henne självständig, stark, fri och ödmjuk. Marika utlovar en skrattgaranti i denna ärliga, varma och modiga föreläsning som handlar om fördomar,
bemötande, respekt och framförallt – att våga vara sig själv!
”Ni slipper tråkiga diagram och listor på min föreläsning, allt jag kräver är er fulla uppmärksamhet” – Marika Carlsson.
Är vi verkligen så öppensinnade som vi tror?

Hur blev det så här?

En rolig föreläsning om utanförskap och att våga stå upp för den man är.
På ett underhållande och träffsäkert sätt tar Marika upp tunga ämnen som rasism och utanförskap. Utifrån sina egna erfarenheter får hon sin publik att reflektera, skratta och komma till nya insikter. Marika föddes i Etiopien, hamnade i Sverige och blev ståuppkomiker. Hennes livshistoria är en inspiration till att våga tänka nytt. Att se våra egna tillkortakommanden men också att våga reflektera över varför vi alltid säger nej till förändringar.
Vad skulle hända om vi vågade säga ”ja” och lämnade vår comfort zone?
Vi har alla ett förflutet med utmaningar och händelser som har påverkat en till den man är idag. Men hur medveten är man egentligen om ens egen utveckling från den man var till den man faktiskt vill bli?
Marikas föreläsning är lustfylld, humoristisk, allvarlig men framförallt inspirerande

Kroppspråksföreläsningen

Föreläsning på ca 60 minuter om kroppsspråk med Marika Carlsson. Vårt kroppsspråk avslöjar vad vi egentligen tycker, tänker och känner. Kolla bara på barnen hur de kommunicerar med sina kroppar, sen när vi blir vuxna så är det som att vi glömmer bort att vi har ett kroppsspråk.
Vad skickar du ut för signaler? Är du medveten om hur du går, sitter och rör dig?
Vi går igenom vad vi säger med våra kroppar, hur vi kan tolka andra och vi kommer ha roligt under tiden! Dessutom hävdar Marika att ju mer du vet om ditt och andras kroppsspråk desto mer kan du manipulera din omgivning.