Nu kan ni se Marikas succéföreställning Jag är Gud på C More.
En standup-föreställning där Marika gör upp med sin sexuella läggning och kristna uppväxt. Med sin komiska vinkel lyckas hon ge nytt ljus på den heliga skriftens fallgropar.

Tänk om Gud är en svart, lesbisk kvinna. Som livnär sig som komiker. Det skulle nog ställa till det i huvudet på en hel del människor.

Hösten 2016  hade Marika Carlssons humorföreställning Jag är Gud premiär. Föreställningen hyllades av kritikerna, till exempel gav Aftonbladet föreställningen fyra plus. Jag är gud har nominerats både till QX Galan och nu senast till Barncancergalan – Det svenska humorpriset för ”Årets scenshow”.

– Man får inte Guds välsignelse men man får en vansinnigt rolig kväll och några överraskningar, säger Marika Carlsson.

Marika uppfostrades att bli homofob, men när hon var 20 blev hon kär i en kvinna. Inte ett helt optimalt utgångsläge för någon som lärt sig av pingstkyrkan att homosexualitet är en synd.

Men vänder man på det så finns det mycket humor i sexuell läggning och religionens dubbelmoral. Alla behöver vi äga rätten att få vara oss själva och våga stå upp för den man är. Finns det egentligen något som punkterar en fördom så hårt som humor och ett riktigt hjärtligt skratt?

 

Se hela showen C More