I det senaste avsnittet av ”Sverige!” är Marika Carlsson med som gäst!

KLICKA HÄR för att se klippet!

INFO:
Komikern Marika Carlsson har stått på ståupp-scenen i 13 år och blivit utnämnd till Sveriges roligaste kvinna två gånger.

– Jag är uppvuxen med n-ordet. Jag hörde det på skolgården när jag växte upp, i Lund. Det gjorde mig hårdhudad och verbal, jag var inte tyst och tog emot utan sa ifrån ordentligt, för jag förstod aldrig vad jag hade gjort för fel, varför jag inte skulle få vara med och leka.– Idag händer det väldigt ofta att folk frågar varifrån jag kommer. Då säger jag Lund. Och då frågar nästan alla ”men var kommer du från egentligen?” I mitt fall finns det ju ett annat svar, eftersom jag är adopterad, men många svenskar idag ser ju ut som jag och är födda i det här landet. Jag är jättesvensk. En riktig svennebanan, faktiskt.Marika Carlsson adopterades som tvååring från Etiopien. Hon växte upp i Skåne, fick ett ”svenskt” namn av föräldrarna för att allt skulle bli lättare i Sverige för henne.

I sin show skämtar hon om alltifrån möten med välvilliga pensionärer som vill ge henne pengar på gatan, till inskränkta Sverigedemokrater och människor i tunnelbanan som säger usch när de möter henne.

– Jag tar inte åt mig alls på samma sätt längre, det skulle inte fungera. Jag försöker se det som att allt kan bli ett skämt, på scenen, och då har jag liksom vunnit, ett-noll till mig!